Net als in voorgaande jaren waren er op zaterdag 14 september 2019 tijdens Open Monumentendag enkele monumenten opgesteld ter bezichtiging daarvan. In Hoevelaken kon met op drie locaties terecht: De Dorpskerk, het Hoevelakense Bos en boerderij De Nieuwenhof aan de Oosterdorpsstraat.

Dorpskerk

Namens de Stichting Historisch Hoeflake was Jan Beitler, lid van de fotocommissie van SHH, in de hal van de kerk aanwezig met foto’s van een aantal plekken van plezier uit het (verre) verleden.

Het orgel van de dorpskerk is in het verleden al meerdere malen beschreven. De kerk zelf staat op de monumentenlijst en was voor publiek geopend. Uiteraard hoort daar dan een bespeeld orgel bij.

De Nieuwenhof

De Nieuwenhof wordt al een halve eeuw bewoond door Gerrit Slijkerman. Gerrit was namens de Lionsclub in 1993 medeoprichter van de Stichting Historisch Hoeflake en daarvan tot 1 januari 2016 tevens voorzitter. In het verleden leidde Gerrit tijdens de Open Monumentendagen de rondleidingen in Huize Hoevelaken, maar nu dit Hoevelakense ‘kasteel’ tijdens deze dagen niet meer wordt opengesteld heeft hij zijn aandacht verlegd naar zijn eigen, monumentale woning.