Activiteiten ‘Hoevelaken herdenkt 75 jaar vrijheid’ heroverwogen.

Met veel enthousiasme zijn diverse organisaties in Hoevelaken ingegaan op de uitnodiging van de Lionsclub, om in gezamenlijkheid in 2020 een gedenkwaardig herdenkingsjaar te organiseren vanwege 75 jaar vrijheid. Ook de Stichting Historisch Hoeflake.

Inmiddels weet iedere Hoevelaker hoe dat is afgelopen. Na de uitvoering van “Het Gebeuren” in maart 2020 ging er ineens een streep door de rest van alle activiteiten.

Voor de verhalenboom, die op initiatief van SHH is gefabriceerd, zijn de nodige verhalen ingeleverd. Er wordt nagedacht over de wijze, waarop deze verhalen gepubliceerd gaan worden.

Voor de fototentoonstelling over WOII, die eind april te zien zou zijn, wordt een nieuwe datum gezocht. Ideeën daarover zijn er al, maar zullen worden bekend gemaakt wanneer die definitief zijn.

Ook andere instellingen denken na over hun activiteiten, die in het voorjaar geen doorgang konden vinden. Kortom, hoe wrang het uitstel ook was, juist in tijden dat de vrijheid werd beperkt die we eigenlijk zouden herdenken, van uitstel zal in meerdere gevallen geen sprake zijn.

Verhalen voor de verhalenboom kunnen nog altijd worden ingestuurd. Via de mail kan dat naar info@hoevelaken75jaarvrijheid.nl, via de post naar Postbus 235, 3870 CE Hoevelaken.

Wanneer de verhalenboom weer ergens in Hoevelaken een plekje krijgt, zal dat bekend worden gemaakt.