Vrijdag 3 januari 2020: Nieuwjaarsbijeenkomst

Voor de twintigste keer sinds het samengaan met de gemeente Nijkerk zal de Lionsclub in Dorpshuis De Stuw de Nieuwjaarsbijeenkomst organiseren. De Stichting Historisch Hoeflake zal daarbij eveneens voor de twintigste keer aanwezig zijn om de fototentoonstelling te verzorgen. Het thema van de fototentoonstelling is: Twintig jaar fototentoonstelling. Op 3 januari 2020 zal een fotoselectie te zien zijn van de foto’s van de afgelopen twintig jaar. Aanvang: 19.00 uur.

Zaterdag 25 en maandag 27 april 2020: Fototentoonstelling 75 jaar bevrijding

De Stichting Historisch Hoeflake is één van de vele organisaties die in Hoevelaken deelneemt aan HH75. HH75 staat voor Hoevelaken Herdenkt 75 jaar bevrijding en zal gevierd worden met tal van activiteiten van verschillende instanties en instellingen. De nadruk van de festiviteiten ligt in het voorjaar van 2020. Via de media en meerdere websites (waaronder die van SHH) wordt men op de hoogte gehouden van welke activiteiten wanneer plaatsvinden. SHH draagt haar steentje bij met onder anderen een fototentoonstelling met foto’s uit WOII.

Vrijdag 15 mei 2020: 20.00 uur: “Afgemarcheerd”, een lezing van Ronald Polak over de ontwapening van 13.000 Duitse soldaten en hun voettocht terug naar Duitsland. Locatie: De Stuw. Lezing in samenwerking met De Kunstbus.