Gerrit Slijkerman en Rob Hendriksen koninklijk onderscheiden

Op 1 januari 2016 namen Gerrit Slijkerman als voorzitter en Rob Hendriksen als penningmeester afscheid van het bestuur van Historisch Hoeflake. Tijdens een afscheidsbijeenkomst, die gehouden werd in maart 2016, werden zij benoemd tot ambassadeur van de Stichting.

Op zaterdag 27 augustus j.l. kreeg dit afscheid voor de beide ambassadeurs nog een aangenaam staartje. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk mocht hen de bijbehorende versierselen opspelden.

Gerrit Slijkerman heeft, sinds hij zich medio zestiger jaren vestigde in Hoevelaken, een rol van betekenis gespeeld in het dorp. Hij was één van de initiatiefnemers  voor de oprichting van Lions Club Hoevelaken en heeft met zijn brede historische belangstelling aan de wieg gestaan van de oprichting van de  Stichting Historisch Hoeflake, die zich ten doel stelt de plaatselijke bevolking bewust te maken van de historie en de eigen identiteit van  Hoevelaken. Hij werd voorzitter en zou dat tot 1 januari 2016 blijven.

Al snel na de oprichting van Stichting Historisch Hoeflake in 1993, geïnitieerd met startgeld van de Lions, werd Rob Hendriksen penningmeester en zou dat blijven tot januari dit jaar. Een aantal jaren combineerde hij deze functie met het secretariaat. Daarnaast is hij ook jaren actief geweest als bestuurslid van Dorpsdag Hoevelaken.

Bekendheid geniet het tweetal verder onder meer door de rondleidingen, die zij jaarlijks geven in Huize Hoevelaken tijdens Open Monumentendag.

(Het opspelden van de versierselen is te zien onder het kopje ‘maandfoto/augustus 2016’)