“Als meisje van 13, 14 jaar heb ik twee à drie jaar in Sparrendam gewerkt. Ik ben daar terecht gekomen via Gerda Doornekamp. Tijdens concerten op vrijdag- en zaterdagavond mochten we koffie schenken. Op zondagmiddag deden we dat tijdens de exposities. Volgens mij deed ik dat laatste stiekem, want het was toen niet gewoon om op zondag te werken.

In Sparrendam had je een schattig voorkamertje, met zo’n oude bedstee. Daar zaten we vaak, want als jongeren vonden we de concerten zelf natuurlijk geen fluit aan.

Het werk was hartstikke leuk. Ik heb het al die tijd met plezier gedaan.

Van dokter Klaarenbeek herinner ik me, dat hij zijn thee altijd git en gitzwart wilde hebben”.

Deze foto is gemaakt op 7 april 1979, de dag dat dokter Klaarenbeek in Sparrendam zijn 65e verjaardag viert.
Vlnr: Joke Kreuning, Gerda Doornekamp, Annet van Soeren, Renske Kiewiet, Elbert van Deuveren, Heinz Kreuning, Frouwkelien Bijker, ???.