Succesvolle filmavond Historisch Hoeflake

Naar schatting 165 geïnteresseerden in het verhaal over Hoevelaken in de Tweede Wereldoorlog waren vrijdag 17 november 2017 naar het Dorpshuis gekomen, om te worden bijgepraat over de pantherstellungen, de kameraadschap met Walter Strang en het leven en werk van onderwijzer en verzetsheld Frans Tromp.

Jaarlijks organiseert de Stichting Historisch Hoeflake een najaarsbijeenkomst voor haar ‘vrienden’ en overige inwoners van Hoevelaken en omgeving. Vrijdag 18 november 2016 was het weer zo ver en als invulling werd gekozen voor de vertoning van de nodige films over Hoevelaken. Aanleiding daarvoor was de film, die in opdracht van Historisch Hoeflake is gemaakt door Olaf Koelewijn, met als thema: ‘Het dagelijks leven van Hoevelaken in 2015’. 

Vrijdag 18 november ging die film in première. Daarnaast werden er voor de pauze films vertoond over de Koninginnedagsoptocht in 1982, de Dorpsdag 1982 (beiden vanwege het 850 jarig bestaan van Hoevelaken), en de Dorpsdag in 2006.

Na de pauze konden de aanwezigen genieten van een film over Hoevelaken, gemaakt in 1964. Een aantal jaren geleden is deze film ook al vertoond, maar voor deze avond was de film door bestuurslid Wim Heining verlevendigd met achtergrondmuziek. Verder had hij de meeste personen voorzien van een naam, waardoor er nog meer herkenning ontstond bij de aanwezigen.

Het bestuur hoopte op een goede opkomst bij de najaarsbijeenkomst, maar werd overvallen door een enorme massa belangstellenden. Of nieuwsgierigen, zo u wilt. Rond de 350 geïnteresseerden wisten de weg naar het Dorpshuis te vinden. Velen complimenteerden de organisatoren met de geweldige avond, die zij hebben gehad.

De film ‘Het dagelijks leven van Hoevelaken in 2015’ is bij het bestuur van Historisch Hoeflake verkrijgbaar. Vrienden betalen € 2,50 , mensen die nog geen vriend van Historisch Hoeflake zijn betalen € 5,00. Via de contactbutton op deze website kan de film worden besteld.