Henk Buitink werkte bijna 40 jaar bij schildersbedrijf Van der Horst. Zijn mooiste klus: het opknappen van de haan van de dorpskerk.

“Zoiets doe je maar éénmaal in je leven. Ik was de enige binnen het bedrijf, die dit werk kon. Heb ik geleerd op de schilderschool. Bladgoud schilderen is een hele speciale techniek. Het is eigenlijk meer plakken, dan schilderen. Eerst schilder je een stukje, dan wacht je tot dat droog is en vervolgens plak je er een stukje bladgoud op van 8×8 cm. Met een speciaal kwastje werk je dat stukje dan bij. Je moet op dat moment geen zuchtje laten, want dan zit het bladgoud scheef en moet je het er weer afschuren en opnieuw beginnen. Werken met bladgoud komt namelijk heel precies. Wanneer je klaar bent, wordt het object opgepoetst met sigarenas. Daar gaat ie heel erg van glimmen”.
Vlnr: 1. Jan van der Horst met de kerkhaan, zoals die van de kerk komt. 2. Henk Buitink voorziet de haan van bladgoud. Jan van der Horst ziet dat het goed is. 3. Jan van der Horst en Henk Buitink monteren de haan (na enkele weken) weer terug op de torenspits (“Met de ladder omhoog, ik zou het nu niet meer kunnen”).