Januari 2021

Zaterdag 9 januari 2021, een dag die begint met een heerlijk zonnetje. Natuurlijk hoort daar een visje bij. In een gesprek met Anton Meester (rechts) wordt duidelijk, ………….

………. dat de Spakenburgse vis al (bijna) een halve eeuw gretig aftrek vindt in Hoevelaken.
De datum van bovenstaande foto is niet exact bekend, maar zit in de archieven van SHH in een mapje met foto’s uit de zeventiger jaren.

Februari 2021

Februari 2021 is meteorologisch een bijzondere maand. In het weekend van 13 en 14 februari kunnen er sneeuwballen worden gegooid en volop worden geschaatst. Dat laatste gebeurt dan ook royaal. Een weekend later kan er, bij wijze van spreken, worden gezwommen waar een week eerder nog de schaatsen werden ondergebonden. In een week tijd is er een verschil van ruim twintig graden in temperatuur.

Bijgaand een overzicht van winters Hoevelaken aan de Weldammerlaan, Middelaarseweg, Rasterweg, op De Brink en op Kleinhoven.

Maart 2021

De Hobbit als onderkomen voor verschillende organisaties en activiteiten in voltooid verleden tijd. In de maand maart is het gebouw met de grond gelijk gemaakt. Het mozaïek in het gebouw, dat begon als kleuterschool ‘t Kwetternest bij de Kyftenbeltschool, is bewaard gebleven en opgeslagen bij de gemeente. Voor dit kunstwerk gaat een geschikte locatie worden gezocht.