Voor het negentiende jaar in successie luidden de Lionsclub Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake in gezamenlijkheid het nieuwe jaar in. De Lionsclub was daarbij verantwoordelijk voor de organisatie van de Nieuwjaarsbijeenkomst, met bijbehorende hapjes en drankjes. Historisch Hoeflake organiseerde de bijbehorende fototentoonstelling, die in het tekens stond van 25 jaar Stichting Historisch Hoeflake. Foto’s uit het oprichtingsjaar 1993 stonden tegenover foto’s uit 2018, vijfentwintig jaar later.

Marcel van de Wal, voorzitter van de Lionsclub Hoevelaken, benadrukte in zijn praatje over de activiteiten van de Lions vooral de acties voor voldoende AED’s in Hoevelaken. Momenteel zijn er 7 geplaatst in de Hoevelakense kern van Nijkerk. Het streefgetal is twintig, verspreid over het hele dorp.

Sigmund Beitler, voorzitter van de Stichting Historisch Hoeflake, stond nog even stil bij het 25-jarig bestaan van de stichting. De jubileumactiviteiten waren in november 2018.

Over de opkomst mochten de gezamenlijke organisatoren niet klagen. Middels een ruwe schatting hebben zo’n 500 belangstellenden de bijeenkomst bezocht, de foto’s bekeken en vooral veel met elkaar gesproken.