In eendrachtige samenwerking mochten de Lionsclub Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake, na twee coronajaren, weer een Nieuwjaarsbijeenkomst organiseren. Vrijdag 6 januari 2023 was daarvan de 20e editie sinds het opgaan van de zelfstandige gemeente Hoevelaken in de gemeente Nijkerk.

Zo’n 300 belangstellenden waren naar De Stuw gekomen om elkaar niet alleen alle goeds te wensen, maar ook de 200 foto’s te bekijken van het dorp Hoevelaken in het verleden en het heden. Onder de belangstellenden waren uiteraard vele bekende personen, maar ook veel nieuwe gezichten lieten zich zien. Daarmee lijkt een verjonging voor het bezoeken van de Nieuwjaarsbijeenkomst zich in te zetten. Iets dat door zowel de Lionsclub als SHH wordt toegejuicht.

Naast de fototentoonstelling, voor velen een feest der herkenning, schonk de Lionsclub ook aandacht aan de Hoevelakense Geefgids. Dit initiatief geeft instanties de mogelijkheid aandacht te schenken aan doelen waarvoor zij geld willen inzamelen. Aan de andere kant kunnen gulle gevers, die doelen willen steunen, middels de Geefgids doelen uitzoeken om een schenking aan te doen. De Hoevelakense Geefgids is te vinden op: www.dehoevelakensegeefgids.nl