Januari 2020

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 3 januari 2020 werd de Stichting Historisch Hoeflake verblijd met een aantal historische foto’s. De foto’s komen uit de ‘oude doos’ van Edwin de Vaal en bevatten interessante beelden.

Op de foto rechts is links Edwin de Vaal als twaalfjarig jongetje te zien, die de ongeveer zestig jarige Brand Peer helpt bij de geboorte van een kalf. De foto is genomen op 24 mei 1980 aan de Middelaarseweg 8.

Beide bovenstaande foto’s tonen de winkel en de loods van de verf- en behangzaak van Cock de Vaal. Beide foto’s stammen uit augustus van 1989, nog voor de verbouwing van de winkel.

Kleuterschool “De Astronautjes” rond 1973.

Edwin de Vaal in een speedboot naast de schilderswinkel, rond 1973.

Februari 2020

In de maand februari 2020 wordt een start gemaakt met de activiteiten in het kader van Hoevelaken 75 jaar vrijheid. In chronologische volgorde – en vlnr – de bijeenkomst van ‘t Blokhuus, waar de kinderen van groep 8 te horen krijgen hoe er in de oorlog werd gekookt. Verder de workshop ‘schilderen als Armando’ en tenslotte de bijeenkomst ‘wat was waar’, waar dorpsgenoten konden meehelpen met het benoemen van plaatsen en activiteiten uit WOII.

maart 2020

Het corona-virus houdt ook Hoevelaken in de greep. Bij alle marktkramen zijn scheidslijnen aangebracht met ducttape, zoals hier bij de viskraam …..

….. en waaraan de wachtenden bij de poelier zich uitstekend houden.

De horeca, zoals hier bij De Haen, heeft het zwaar met gesloten zaken en gesloten terrassen.