….. een praatje bij een plaatje.

Op de “foto van de maand januari 2015” is de eerste samenstelling te zien van het Hoevelakense majorettecorps. De foto is gemaakt in november 1966, tijdens een carnavalsbijeenkomst in het Verenigingsgebouw aan de Stoutenburgerlaan. De man in het gezelschap is Guus Meijer, de prins carnaval.

Het initiatief tot oprichting van een majorettecorps komt van Ria Lock, die samen met haar vriendin Alice Ligthart de Lock Light Girls formeert. In een verhaal over 15 jaar Lock Light Girls in Hoevelaken vertelt Ria Lock het oprichtingsverhaal aan Josien Enklaar.

“Destijds werd ik benaderd door de Raad van Elf”, zegt zij. “Een carnavalsvereniging was er nog niet, het was meer een ‘herenclub’, die wel al elk jaar een carnavalsfeest organiseerde voor de inwoners van Hoevelaken. Joop Tieland was degene, die er mee kwam en het grappige was, dat mijn vriendin Alice, met wie ik samen bij Hellas turnde, door Ad Kools was benaderd”.

“Op een avond, toen we tijdens een Europacupwedstrijd samen bij de televisie zaten, kwamen we erover te spreken. Eerst hebben we mensen bij Hellas gevraagd, maar die voelden er niet veel voor. Toen hebben we zelf maar een groepje gevormd, samen met Lies Roersen, Joke van Brummelen en Ria van Altena, die toen 15, 16 jaar waren. Zo ontstond in november 1966 het eerste majorettegroepje, eigenlijk alleen maar voor één carnavalsavond. We hadden nooit gedacht, dat het zou uitgroeien tot een heel majorettecorps”.

Op de foto:

Staand vlnr: Ria van Altena, Guus Meijer, Ria Lock. Voor vlnr: Joke van Brummelen, Lies Roersen, Alice Lighthart.