Aart Veldhuizen notaris af

Op donderdag 11 oktober 2018 nam notaris Aart Veldhuizen in het Leerhotel in Amersfoort afscheid als notaris. Na 42 jaar dit ambt te hebben uitgeoefend mag hij van zijn welverdiende pensioen genieten.

Aart Veldhuizen woonde en werkte het overgrote deel van zijn leven in Amersfoort. In deze stad vervulde, en vervult hij nog steeds, diverse functies bij maatschappelijke instellingen.

Voor de Stichting Historisch Hoeflake is Aart Veldhuizen echter nog altijd ‘onze Aart’. Als geboren en getogen Hoevelaker schreef hij het boek “Hoevelaken, 1132-1982”, waarvan in 1992 een herdruk verscheen. Aart Veldhuizen was daarnaast een graag geziene gast tijdens diverse lezingen, die hij voor de Stichting Historisch Hoeflake gaf. Ook op vrijdag 16 november 2018 zal hij voor SHH de najaarslezing verzorgen.

Voor al het werk dat Aart Veldhuizen voor de gemeente Amersfoort en haar regio heeft gedaan ontving hij deze donderdag van burgemeester Bolsius de Jacob van Campen-penning. Deze penning wordt sinds 1959 incidenteel uitgereikt aan personen met uitzonderlijke verdiensten voor de regio Amersfoort. Aart Veldhuizen was de zesde in de rij, die deze penning mocht ontvangen.