Nieuw onderkomen Historisch Hoeflake

Wie de regionale media heeft gevolgd of als Vriend het laatste tijdschrift heeft doorgenomen, kan het nauwelijks zijn ontgaan dat de Stichting Historisch Hoeflake een nieuw onderkomen heeft. Sinds 1 september 2023 zijn de archieven en de werkruimte niet langer gevestigd in de kelder van het voormalige gemeentehuis, maar in het gemeentelijke monument aan Van Aalstplein 3, dat ooit dienst deed als postkantoor, met het politiebureau als buren.

Beide locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar, dus met vereende krachten was de verhuizing een ‘peulenschilletje’. In hoog tempo gingen de archiefkasten en het meubilair het van Aalstplein over, zodat al per 1 oktober 2023 van de nieuwe locatie gebruik gemaakt kan worden.

De officiële opening vond vrijdag 10 november plaats, waar genodigden een kijkje konden nemen in het nieuwe ‘hoofdkantoor’ en konden proosten op een goede toekomst.

De toespraak van voorzitter Sigmund Beitler.

Voorzitter Sigmund Beitler met kleindochter, ambassadeur Gerrit Slijkerman en bestuurslid Nettie van Doorn staan klaar om het aanzicht te onthullen.

En dat ziet er dan zo uit.

Oud-voorzitter en huidig ambassadeur Gerrit Slijkerman heeft altijd wel een praatje of anekdote klaar.

Bloemen van de gemeente.

Een kijkje binnen.

Het huidige bestuur voor het nieuwe onderkomen, met vlnr: Robert Kreuning, secretaris en redactielid; Wim Heining, eveneens fotocommissie; Nettie van Doorn, eveneens redactielid; Gerrit van Middendorp, penningmeester; Sigmund Beitler, voorzitter.